استراتژی اقیانوس آبی

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

در اجلاس اخیر سازمان یونسکو در باکوی آذربایجان چندین اثر تاریخی و طبیعی به لیست آثار ثبت جهانی یونسکو اضافه شد. آثاری از کشورهای ایران، شیلی، ژاپن، کره، میانمار و.. در این مطلب بخشی از این آثار را به شما معرفی میکنم. به این نکته توجه کنید که اثر ثبت جهانی در واقع میراثی است برای جهانیان که ارزشی منحصر به فرد را به دنیا ارائه کرده است و همه ما باید با آنها آشنا شویم.

میراث جهانی یونسکو در اجلاس باکوی آذربایجان
میراث جهانی یونسکو در اجلاس باکوی آذربایجان

در این اجلاس تا پایان روز دوم، بیست اثر ثبت جهانی شد که به اختصار در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

دو سایت طبیعی، یکی در چین، دیگری در ایران

جنگ های هیرکانی
جنگ های هیرکانی

جنگل های هیرکانی (ایران)

اولین اثر ثبت شده در اجلاس یک موفقیت بزرگ برای ایران بود که بعد از دو دهه به نام ایران و بدون نام آذربایجان که میزبان این اجلاس بود ثبت جهانی شد. طبق معیار 9 میراث جهانی یونسکو این اثر در فهرست آثار ثبت جهانی درج شد.

ساحل دریای زردرنگ بوهای
ساحل دریای زردرنگ بوهای

پناهگاه های مهاجرتی پرنده در امتداد ساحل دریای زردرنگ (چین)

بزرگترین سیستم یکپارچه آب و هوایی در جهان که نقطه حیاتی برای پرندگان مهاجر جنوب شرق آسیا و استرالیا است و با ذخایر غنی از قارچ ها و ماهی ها زیستگاه بسیاری از پرندگان در خطر انقراض است.

هفت سایت فرهنگی در فهرست میراث جهانی یونسکو

قبرهای قبرستان دیلمون
قبرهای قبرستان دیلمون

قبرهای قبرستان دیلمون (بحرین)

بحرین که زمان جدا شدنش از ایران به 50 سال هم نرسیده نیز دارای اثری ثبت جهانی شد. قبرستان دیلمون که تاریخی بیش از 1700 تا 2000 سال پیش از میلاد دارد و از لحاظ وسعت و تعداد و نوع قبرها واقعا نمونه و شاهکار است.

چشم انداز فرهنگی بودی بیم در استرالیا
چشم انداز فرهنگی بودی بیم در استرالیا

چشم انداز فرهنگی بودی بیم (استرالیا)

یک آتشفشان و جریان گدازه‌هایش زمین را به شکلی آماده آن کرده که سیلاب‌های منطقه را دفع و تبدیل به حوضچه های پرورش آبزی کند. و این منطقه به دلیل وجود یکی از قدیمی ترین و بزرگترین مناطق پرورش آبزی در جهان ثبت جهانی شده است.

خرابه های شهر باستانی لیانگجو
خرابه های شهر باستانی لیانگجو

خرابه های شهر باستانی لیانگجو (چین)

یک تمدن باستانی متعلق به 2000 سال قبل از میلاد که در جلگه ی رود یانگ تسه قرار داشته و با دو سد و مدیریت آب توانسته اولین نمونه شهرهای مدرن را ایجاد کند. این دولت محلی با سلسله مراتب اجتماعی از نمونه شهرهای اولیه است که البته چیز زیادی از آن باقی نمانده است.

شهر جیپور، راجستان
شهر جیپور، راجستان

شهر جیپور ، راجستان (هند)

حدود 300 سال پیش به عنوان یک شهر پیشرو بر خلاف شهرهای اطرافش از دامنه کوه پایین تر می‌آید و در دشت ایجاد می‌شود و مزیت خود را از همان ابتدا به عنوان یک شهر تجاری به رخ دیگر شهرها می‌کشد. و به مانند اکثر شهرهای تجاری چکیده‌ای است از فرهنگ شهرهایی که با آن تبادل دارد. معماری شهر، فرهنگ مردم و تفکری که بر اساس آن شهر را شکل می‌دهند مزیت جهانی شدن این شهر است.

معدن ذغال سنگ اندونزی
معدن ذغال سنگ اندونزی

معدن ذغال سنگ (اندونزی)

این معدن ذغال سنگ که یادآور ستم هلندی‌ها بر مردم منطقه است یک سیستم یک پارچه از استخراج، پردازش و انتقال زغال سنگ است که از یک معدن و کارگاه شروع می‌شود و با راه‌آهن به بندری مخصوص می‌رسد. این معدن نقش پر رنگی در توسعه و پیشرفت صنعت ذغال و به دنبال آن انقلاب صنعتی اروپا داشت.

مجموعه کوفون های ژاپن
مجموعه کوفون های ژاپن

مجموعه کوفون ها مقبره باستانی حاکمان (ژاپن)

اطراف کانسای در مناطق مرکزی- جنوبی ژاپن مخصوصا اطراف اوزاکا و نارا با پشته هایی عجیب به شکل سوراخ کلید که دورتادور آنها را آب فرا گرفته، تزئین شده است. این سازه های عجیب، قبرستان هایی باستانی معروف به کوفون Kofun هستند. کوفون ها توسط اعضای خانواده سلطنتی و افراد طبقه ی حاکم به عنوان مقبره هایی برای نجیب زادگان، نخبگان و قدرتمندان ساخته می شدند. ابعاد این مقابر از چند متر تا طول چهارصد متر متغیر است. هر چه فرد به خاک سپرده شده قدرتمندتر و مهم تر بوده، مقبره یا کوفون او نیز بزرگ تر بوده است.

دشت کوزه ها در جمهوری دومنیکن
دشت کوزه ها در جمهوری دومنیکن

دشت کوزه ها (جمهوری دومنیکن)

دشت کوزه ها در لائوس در استان شیانگخوانگ واقع شده که یکی از عجیب ترین جاذبه های سراسر زمین محسوب می شود. این جاذبه عجیب شامل هزاران کوزه سنگی باستانی می شود که در دشتی پراکنده شده اند. این دشت در دهه ۱۹۳۰ کشف شد. داستان‌های زیادی پیرامون این کوزه ها وجود دارد ولی دقیق نیست. از کوره های آدم سوزی تا گورستان یا دفینه برای این کوزه های چند هزار ساله قصه گویی شده است.

منبع

بازار پر سود گردشگری با تمرکز بر گردشگر چینی

هم اکنون بازار سفر سودمند جهان با حدود ١٤٠میلیون گردشگر چینی(رتبه اول جهان)، متوسط اقامت ٧روز و هزینه بیش از ٣٠٠٠دلار در هر سفر با بیشترین خرید در اختیار این بخش از مردمان کهن زیست جنوب شرق آسیاست.

پیش بینی دپارتمان گردشگری چین برای سال ٢٠٢٠ خروجى١٨٠ میلیون گردشگر چینی و ٢٢٠ میلیون نفر برای سال ٢٠٢٥است.

جالب است که بیش از ٧٠درصد گردشگران چینی، گروهی و در قالب تور سفر می کنند، عمده ترین فعالیت آنان در طول سفر دیدار از جاذبه ها و یادمان های فرهنگی و هنری و تهیه عکس از یادمان ها، موزه ها و بافت های تاریخی است. آرامش و امنیت، آگاهی از مقصد و معرفی جاذبه ها توسط خود چینی ها به یکدیگر(بازاریابی دهان به دهان) مهمترین دلایل و ایجاد انگیزه برای انتخاب محل سفرآنان است، علاقمندند در طی سفر از چند کشور و مقصد گردشگری حتی برای چند ساعت دیدار و عکاسی کنند. مهمترین ضعف آنان عدم آشنایی به زبان انگلیسی و ترس از فقدان راهنما و یا مترجم چینی درکشور مقصد است.

لغو ویزا برای گردشگر چینی

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران می‌گوید دولت با لغو یک طرفه ویزا برای گردشگران چینی موافقت کرده است.

در صورت ابلاغ این تصمیم، چینی‌ها می‌توانند بدون نیاز به ویزا به ایران سفر کنند.

ولی تیموی، معاون میراث فرهنگی، به مهر گفته است: "کارگروه مشترکی بین رئیس سازمان میراث فرهنگی و وزیر امور خارجه شکل گرفت که به دنبال آن برنامه لغو روادید یک طرفه به هیات دولت ارائه و در نهایت مصوب شد و حالا باید فرایند ابلاغ آن طی شود تا به مرحله اجرا برسد."

جذب گردشگران بیشتر از چین یکی از اولویت‌های دولت ایران بوده است.

گردشگران چینی در ایران

براساس آمار رسمی ورود گردشگران خارجی به ایران در ۹ ماهه سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶، حدود ۵۶درصد رشد داشت اما افزایش این آمار با از دست دادن ارزش پول رسمی ایران بی ارتباط نیست.

همچنین براساس آمار رسمی در بین ۱۰کشور نخست که بیشترین گردشگر را در این مدت به ایران داشته‌اند به جزء ترکیه نام هیچ کشور اروپایی دیده نمی شود و کشورهای عراق،‌ آذربایجان و افغانستان در رده اول تا سوم قرار دارند.