استراتژی اقیانوس آبی

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

این جمله را وزیر گردشگری لبنان می‌گوید و در ادامه تاکید کرد هیچ فرشی در دنیا نمی تواند از نظر کیفیت کار و شکل و هنرمندی با فرش ایرانی رقابت کند. بعد از تحریم ایران و ممنوعیت صادرات فرش ایرانی به آمریکا که قطعا بزرگترین خریدار فرش ایرانی بود این صنعت کهن در ایران با رکودی عجیب دست و پنجه نرم می‌کرد و گرانی مواد اولیه تا ورود رقبای منطقه‌ای بر روی این صنعت گران فشار مضائفی وارد می‌کرد. حال این مصاحبه تسکین بخش خبر از ورود فرش ایرانی به بازارهای جدیدی می‌دهد.

"اوادیس کیدانیان" در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود تحریم‌ها، ایران در صنعت فرش و قالی همچنان در دنیا حرف اول را می‌زند و برخی تاجران ایرانی در زمینه صادرات فرش به لبنان فعالیت دارند؛ کالایی که اینجا از آن استقبال می‌شود و خریداران خود را دارد.

کیدانیان وزیر گردشگری لبنان ادامه داد: فرش کالایی است که ایران می‌تواند در دنیا آن را به رخ دیگران بکشد، به اضافه دیگر کالاهای صنعتی و کشاورزی و پزشکی که در آن بسیار پیشرفت کرده است و حتی این پیشرفت در مقایسه با کشورهای توسعه یافته جهان قابل توجه است.

او در مورد روابط گردشگری بین لبنان و ایران افزود: اکنون روابط گردشگری با جمهوری اسلامی ایران به روابط بخش خصوصی دو کشور و شرکت‌های گردشگری و حمل نقل محدود است که البته این شرکت‌ها انگیزه‌های تبلیغاتی لازم را برای گردشگری بین دو کشور ایجاد می‌کنند.

در توضیح این مطلب افزود: هیچ ارتباط مستقیمی در سطح وزارتخانه‌های دو کشور در بخش گردشگری وجود ندارد اما من برای حضور در دهمین نمایشگاه گردشگری به ایران دعوت شدم و در آنجا با بسیاری از مسئولان بخش گردشگری دیدار داشته و روابطی ایجاد شد که به مرور زمان پیشرفت داشته است.

کیدانیان گفت: روابط لبنان و ایران به خصوص در زمینه گردشگری قبل از جنگ سوریه در سطح بسیار خوبی بود و مجموعه‌های بزرگی از ایرانیانی که برای زیارت اماکن مقدس و مذهبی به سوریه سفر می‌کردند، از مرز زمینی به لبنان نیز می‌آمدند اما تعداد گردشگران ایرانی به لبنان بعد از جنگ سوریه به دلیل عدم امکان سفر به این کشور بسیار کم‌تر شده است.


وبسایت ایران تراول در مورد فرش ایرانی حدود 17 مقاله منتشر کرده که توصیه میکنم حتما مطالعه کنید.

نمایشگاه بین المللی گردشگری در اصفهان سبب شد که دوباره بحث سند چشم انداز 2020 شهر اصفهان به صدر اخبار برگردد و نفر اول این برنامه یعنی نصیر ملت در مورد آن در حاشیه این نمایشگاه صحبت کند. سندی که بیشتر هدفش تقویت بعد گردشگری شهر است و بر این موضوع تاکید ویژه ای دارد. در ادامه به بررسی حرف های نصیر ملت خواهیم پرداخت و با سند چشم انداز اصفهان 2020 بیشتر آشنا میشویم.

«نصیر ملت» عضو شورای شهر اصفهان پیرامون برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری استان اصفهان اظهار داشت: طبیعتا نمایشگاه‌های بهترین فرصت‌های ارائه مستقیم ظرفیت‌های هر منطقه به مخاطبان و یکی از ابزار‌های برقراری ارتباط مستقیم میان تولیدکننده‌ها و عرضه کننده‌های کالا‌ها و خدمات با مصرف‌کنندگان  و راهی برای شناسایی نیازهای متقابل و بهبود و برنامه ریزی برای آینده است.


ظرفیت‌ بالای استان اصفهان در حوزه گردشگری و صنایع دستی

رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های استان اصفهان افزود: با توجه به اینکه اصفهان هم از نظر گردشگری، گونه‌های گردشگری متنوعی را درخود جای داده و هم از نظر هنر، از دیرباز تاکنون هنرمندان فاخر چه در زمینه هنر‌های تجسمی و چه در زمینه صنایع دستی در این شعار وجود دارند و اصفهان از هر دو لحاظ، طرفیت‌های بسیاری دارد که بایستی برنامه‌ریزی دقیق و مناسبی برای بهره‌برداری از چنین ظرفیت ارزشمندی را داشته باشیم.

بهره‌برداری نامناسب و ناکافی از ظرفیت گردشگری استان اصفهان

ملت تلاش‌ها در زمینه بهره‌برداری از ظرفیت‌های استان اصفهان را ناکافی دانست و افزود: متاسفانه برنامه مناسبی که برای بهره‌برداری از ظرفیت گردشگری‌ و صنایع دستی اصفهان لازم وجود ندارد و تلاش‌هایی که تاکنون انجام گرفته اما ما پراکند، بوده و در راستای یک هدف مشترک نبوده است و به همین دلیل ما نتوانسته‌ایم متناسب با ظرفیت استان، برداشت قابل قبولی داشته باشیم.

اصفهان ۲۰۲۰ دروازه ورود اصفهان به مسیر توسعه

وی با اشاره به سند اصفهان ۲۰۲۰ افزود: امیدواریم با تلاش مجموعه‌های مختلف شهری از جمله مجموعه شورای شهر تحت قالب سند اصفهان ۲۰۲۰ ، سال ۲۰۲۰ میلادی را تبدیل به دروازه ورود اصفهان به مسیر توسعه در مبنای ظرفیت‌های واقعی خود شود./


رویداد گردشگری روستایی در دو استان غربی کشور در راستای سیاست‌های چند سال گذشته برای توزیع سفر در سطح کشور است و معرفی ظرفیت‌های استان‌های غربی کشور که از پیشینه‌ی تاریخی و فرهنگی غنی برخوردار هستند یکی از مهم‌ترین رویکرد این سیاست است. استان‌های غربی کشور جزو بکرترین و اصیل‌ترین مناطق ایران است و در دورانی که گردشگری به دنبال اصالت است اهمیت این ویژگی برای این استان‌ها دو چندان می‌شود. با ایران تراول همراه باشید تا کمی بیشتر در مورد این رویداد و البته سیاست‌های کلان گردشگری برای استان‌های غربی کشور بدانیم.

گردشگری روستایی

قبل از آنکه بخواهیم در مورد رویداد گردشگری روستایی 2020 توضیح دهیم لازم است ادبیات خودمان را در مورد گردشگری روستایی یکسان کنیم به همین دلیل در ادامه توضیح کوتاهی از این مفهوم را برای شما ارائه میکنم:

گردشگری روستایی را می توان مترادف با عبارت  “تجربه زندگی محلی” دانست. این تجربه، شامل موارد بسیار متنوعی از جاذبه های طبیعی ، فرهنگی و فعالیت هایی می شود که در یک منطقه ی روستایی و کشاورزی خاص وجود دارند. فعالیت هایی مانند گردشگری کشاورزی ، کوهنوردی، سوارکاری و اقامت در خانه های محلی. به طور کلی محور این نوع گردشگری ، درک زیباییها و جاذبه های طبیعت و فرهنگ مردم آن منطقه است و بسته به جغرافیای منطقه فعالیت های متفاوتی می تواند در آن صورت پذیرد.

گردشگری روستایی

رویداد گردشگری روستایی در ایران

بر اساس توافق سازمان میراث فرهنگی با سازمان جهانی گردشگری مقرر شده به طور مشترک اجلاس جهانی طبیعت گردی روستایی در سال ۲۰۲۰ در ایران انجام شود و سند توسعه‌ای گردشگری روستایی با همکاری دفتر فنی سازمان جهانی گردشگری در حال تدوین است.

با تصمیم ریاست سازمان میراث فرهنگی و پس از بررسی‌های مکرر از بین ۱۶ استان که درخواست میزبانی این اجلاس را داده بودند، کرمانشاه و کردستان به عنوان میزبانی این اجلاس انتخاب شدند.

کرمانشاه و کردستان که هر دو در مناطق کوهستانی قرار دارند پر است از روستاهای کمتر شناخته شده که در مسیرهای صعب العبور قرار دارند و همین موضوع موجب تاثیر پذیری کمتر این مردم از تغییرات روز جهان باشد و غنای فرهنگی آنها را در بالاترین حد ممکن حفظ کرده است.

روستای دهسرخ بیش از دو هزار سال قدمت تاریخی دارد و حدود 1200 سال قبل میزبان امام هشتم شیعیان بوده است. به روایت شیخ صدوق ماجرای حضور ثامن الحجج (ع) در این روستا را این‌گونه ثبت کرده: «کاروانیان وارد روستای قریه الحمراء شدند. به آن جناب عرض شد ظهر شده آیا نماز می‌خوانید؟ حضرت از مرکب فرود آمد و فرمود: «آبی برایم بیاورید.» گفتند: «یا ابن رسول‌ا… آبی با ما نیست.» حضرت با دست خویش زمین را بسود، آبی پدید آمد که خود و اصحابش که با او بودند، بدان وضو ساختند و در تخت‌گاهی کنار آن نماز گذاردند.»

چشمه زمزم رضوی

ترجمه فارسی «قریه الحمراء» ده سرخ است و چشمه مورد وصف نیز مورد تایید بسیاری از سفرنامه‌نویسان قرار گرفته که شاید شناخته‌شده‌ترین آنان ناصرالدین‌شاه قاجار باشد که در سفرنامه‌اش این چشمه را «چشمه رضا» معرفی کرده و آورده است: «هشت زوج ملک را مشروب می‌نماید. آب‌چشمه‌اش زمستان و تابستان گرم است. مردم هر سال در آنجا قربانی‌ها می‌کنند و هر کس مرضی داشته باشد از برکت امام رضا (ع) شفا می‌یابد. رعیتش ۲۰ خانوار و املاکش هشت زوجست».

جاذبه‌های اطراف چشمه زمزم رضوی

درست کنار ساختمان چشمه، فضای باز و مسطحی با حدود یک متر ارتفاع قرار دارد که زائران به آن توجه ویژه‌ای دارند و آنجا نماز خوانده و طلب حاجت می‌کنند. در باور اهالی ده‌سرخ زمین حدود ۶۰۰ متر مربعی تخت امام، همان مکانی است که حضرت رضا (ع) با یاران خود در آن نماز به پای داشتند. آنان معتقدند براثر کرامت ثامن‌الحجج (ع) این قطعه زمین حرکت کرده و به صورت پشته‌ای برجسته از زمین‌های اطراف متمایز شده است. که محل نماز گذاردن امام و یارانشان بوده است. همچنین مرقد مطهر امامزاده سید عبدالعزیز در فاصله ی 300 متری این چشمه و مصلا واقع شده است که همه ساله مورد زیارت زائران و گردشگران بسیاری قرار می گیرد.

با این روستا در مطلب زیر بیشتر آشنا شوید:
روستای دهسرخ خراسان رضوی

زندگی ملاصدرا

صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی(متوفی ۱۰۵۰ق) مشهور به ملاصدار فیلسوف، عارف و مفسر شیعی. وی به صدرالحکما و صدر المتألهین نیز معروف است. او شاگرد میر داماد و شیخ بهایی است و فیض کاشانی و عبدالرزاق لاهیجی را از معروف‌ترین شاگردان او دانسته‌اند. ملاصدرا بنیانگذار مکتب فلسفی حکمت متعالیه به عنوان سومین مکتب مهم فلسفی در جهان اسلام است. او نظام فلسفی خود را در مهمترین کتاب خود الحکمة المتعالیة فی الاسفار العقلیة الاربعة معروف به اسفار تبیین کرد. پس از او سنت عقلانی شیعه تحت تأثیر آموزه‌های وی قرار گرفت و فیلسوفان متعددی از جمله ملاهادی سبزواری و علامه طباطبایی به شرح اندیشه‌های او پرداختند. اصالت وجود اساس مکتب فکری اوست و نظریه‌اش درباره چگونگی معاد جسمانی مناقشاتی برانگیخته است.

خانه تاریخی ملاصدرا

خانه حکیم باشی ملاصدرا در شهرستان قم در منتهی الیه غرب روستای کهک درمحله چال حمام واقع است که اطراف آن را خانه های روستایی با بافت معماری مناطق گرمسیری احاطه کرده اند.

محمد بن ابراهیم یحیی شیرازی، معروف به ملا صدرا (حکیم باشی) به مدت پانزده سال در کهک اقامت داشت. برای یافتن خانه ملاصدرا کافی است به انتهای بافت سنتی روستا برویم. در انتهای یکی از مسیرهای هلالی شکل روستا به خانه ملا صدرا می رسیم.

خانه ملاصدرا در کهک

پلان اصلی بنا شبستانی است چلیپایی (چهار صفه) که گرداگرد آن را در چهار گوشه، طبقه همکف و اول، حجره ها و اتاق هایی در بر گرفته اند. تزیینات بنا شامل گچبری شبه سجاده ای و مشبک های گچی در نورگیرهاست.

محوطه اصلی این بنا سقف گنبدی شکل دارد و در راس گنبد آن، شیشه های رنگی نور را به داخل بنا هدایت می کند. در چهار طرف این محوطه چهار دهلیز قرار گرفته که دو دهلیز آن در تملک دیگران است و سازمان میراث فرهنگی استان قم درصدد خرید، حفاظت و بازسازی آن هاست.

معماری بنا

خشت خام، ملات گل و سقف با تیرهای چوبی مواد و مصالح مورد استفاده در این بناست و ابعاد خشت ها معادل 6×20×20 سانتی مترمی باشد و عرض دیوارها به طور معمول از دو خشت تشکیل شده است که معادل 60 سانتی متر است. این خانه دارای فضایی گیرا و قدیمی با سقفی بلند و پوشش گنبدی با دیوار های سیاه و اندود گل و تزئینات گچبری ساده با کاربندی های زیبا در سقف چهار طرف آن فضاهایی چهار گوش مسقف بین تویزه های جناغی شکل که در مجموع، شبیه امامزاده های دوره صفوی است .

قنات خانه ملاصدرا

در شرق خانه قنات نسبتاً پرآبی وجود دارد که جزیی از مجموعه خانه ملا صدرا محسوب می شود. متأسفانه قسمت اعظم بنا تخریب شده واز هشت اتاق پیرامون شبستان تنها یک اتاق باقی مانده است. دو اتاق دیگر طی تعمیرات سال 1377 شمسی بازسازی شد.

سریال ملاصدرا

روشن‌تر از خاموشی عنوان مجموعه تلویزیونی تاریخی به کارگردانی حسن فتحی است که به زندگی‌نامه صدرالدین محمد بن ابراهیم قوام (ملاصدرای شیرازی) متفکر و فیلسوف بزرگ ایرانی اسلام و تشیع، از بدو تولد تا مرگ می‌پردازد. این فیلم در خانه تاریخی عباسیان کاشان فیلم برداری شده است.